Online

  • Gäster1
  • Medlemmar0
  • Medlemmar5
  • Nyaste medlemmen
  • totalt antal registrerade medlemmar5
  • flest online någonsin:32

STORT TACK FRÅN DERBY STHLM

14 okt 2012 : 13:26 Kommentarer: 0 Visningar: 72
klaegg2.jpg
Diktatorn
Inlagd av Diktatorn

Image7Vilken kväll. Jag tror vi alla kan hålla med om att den kommer bli historisk. Vi visste att det skulle bli mycket folk men även där så överträffades förväntningarna. ROQ som för kvällen hade en ny personal som vi inte kände sedan tidigare, visade åter igen att de har en policy att se till att dess gäster skall må bra. Börjar bli en stående fras, men det måste ändå nämnas… ROQ’s personal är världsklass! Vi blev också serverade en ljudkille av rang, Ludde som till vardags rattar ljudet till storheter som ”Di’ sma under jordi”, gjorde ett helt fenomenalt jobb att hålla reda på alla de band som äntrade scenen. Att sedan Ludde visade sig vara en jävligt trevlig och kul kille gjorde ju inte saken sämre. Ludde är alltid välkommen att ratta ljudet åt oss igen. Stort tack Ludde för din sköna humor och engagemang!Leffe, som jobbat hårt med att få logistiken att funka, måste vara tok-nöjd. Även om banden hade lite svårt att lyda regeln max 2-3 låtar / kupp-band (ere punk så ere) så lyckades vi sånär hålla den uppsatta tidsplanen, tyvärr lite på bekostnad av den tid som vår fantastiska DJ (Putte-klägg) skulle ha haft. Nåväl… På den tiden Putte fick så visade han verkligen att han är en super DJ. Jag var lyrisk under hans DJ slottar, då han lät favoritlåtarna flöda ut ur systemet, smakfullt avvägt så varvade han klassiska punkhits med grooviga Reggae/Roots/SKA klassiker. Nästa event så kommer vi ge Putte mer tid. Jättetack Putte! Och så till alla de band som var med och förgyllde kvällen.

Channel 77 som lät bättre än någonsin lade ribban redan från början. Det var lite som att skicka ut 5 guider på scenen som förklarade punkens historia för de själar i publiken som inte varit med i svängen då det begav sig. Channel 77 drog igenom ett set med Punkens Greatest Hits och gjorde det på ett sätt som originalbanden förmodligen skulle varit avis om de hört. Fantastiskt var ordet! Det kändes så rätt att inleda eventet med dessa rävar. Channel 77 var också det enda bandet som var uppsatt som ”annonserat band” för kvällen och det är ett band som kommer lira med DS ofta framöver……Hoppas vi.

Första bandet som armbågade sig upp på scenen var vännerna i ”Vem Bryr Sig (VBS). Snacka om överkörning. Henke var i sitt ess när de levererade de gamla hitsen ”Hårt emot hårt” och ”Feg”. Jag skrek så mycket i refrängerna att jag nästan lyckades överrösta bandet. VBS är verkligen ett av mina favoritgäng med låtar som vi aldrig får låta falla i glömska. Jättetack killar för att ni kom och dominerade! Hoppas vi lirar ihop igen inom den snara framtiden.

Efter VBS så fick Putte lite DJ tid innan Boltons’ Bitches a.k.a BRACKOR stod på scenen. Det var magiskt och jag tror inte jag var ensam om att få gåshud. Undrar om de någonsin låtit så bra. Vid den här tiden så hade verkligen Ludde fått till ett bra ljud. Att sedan Brackor hade tagit sig tiden att repa in en Derby Sthlm-låt (Lönsam?) gjorde ju inte saken sämre. Vi fick här också se kvällens fulaste? Scenkläder. Mr Bolton (Johan Frölisch) hade iklätt sig någon kombinerad I-tree/Kurdisk getfösar-dräkt. Johan… Lämna de kläderna hemma nästa gång… HUGA.

Calle Brandt och hans APA följde upp med en helt fantastisk performance. Med hits som ”Tänk om jag hade en liten apa” och deras paradnummer ”Mengele” så fick vi kvällens första ”moshpit” där Calle stod i centrum mitt på dansgolvet. Punk at its best! Calle är en fantastiskt karismatisk frontman och med den fantastiska line-up som APA består av så kan de aldrig göra någon besviken. Jättetack grabbar! Ni förgyllde kvällen och ni lät fantastiskt!

Sedan var det dags för kvällens STORA re-union. KLÄGG. Putte lämnade DJ-båset och tog micken. Steffe och Turbo (idag Derby Sthlm) återförenades med andra originalmedlemmar. Jag hade väntat mig ostämd punk och mycket attityd. Attityd fick jag men knappast ostämd punk. Klägg lät så jävla bra och jag undrar om de någonsin låtit så bra på Ultrahusets scen då tiden begavs. Kan ha fel här, men det tror jag ej. Hoppas verkligen Klägg gör lite fler spelningar i framtiden för det där vill man se och höra mer av. Jättetack skall ni ha för att ni tog er tiden och repade in låtarna till den här kvällen.

Efter Klägg klev Puffra upp och sköt sönder våra huvuden. Jag har aldrig hört dem förut. En liten notis i sammanhanget är att de spelat in sin senaste platta i samma studio som Derby Sthlm. Även de hade tagit sig tiden att repa in en Derby Sthlm låt (Svart Guld och Diamanter). Puffra levererade attityd men fick inte de bästa av förutsättningar att leverera, då gitarristens gitarrband inte ville sitta kvar på gitarren samt att ljudet inte riktigt var vad det skulle vi den här tidpunkten. Men är det punk så är det. Sångaren Johnny är en kille som jag alltid haft som hjälte då han under ungdomsåren var, tillsammans med mig, en av Jakobsbergs få punkrockare. Kommer ihåg att det var jävligt upplyftande att se Johnny och hans Crass dekorerade Skinnpaj. Puffra skulle varit det band som avslutade ”Kupp-setten” innan vi klev på men jag hade en joker i fickan som jag drog fram vid den gemensamma bandmiddagen, vilket fick logistikansvarig (Leffe) att sätta burgaren i vrångstrupen…

- Eh Leffe… Ere ok om vi repar in en Reggaelåt. Snackade precis med Winston a.k.a Daddy Boastin och han kommer och kommer gärna upp på scenen.. - Vaffa…gulp…öhh. Nåväl… Vi lyckades dra ihop ett kompgäng bestående av Mårre, Perten, mig själv, Johan F och Jeppe. Repa är för hårdrockare och andra seriösa lallare. Vi diskuterade helt enkelt bara hur vi skulle framföra kompet.. och visst fan fungerade det. Det kändes så jävla rätt att få med en legend som Daddy Boastin (fd Latin Kings, Peps, och en mängd solohits) upp på scenen. Jag var tårögd av lycka när jag tog mig äran att ropa upp honom på scenen och hur bra var han inte. Vilket proffs! Snacka om att ta över! Vi framförde hans ej ännu inspelade mästerverk ”Governal General” vilken vi hoppas få spela in tillsammans med Mr Boastin. (Sök på Youtube så finns hans arbetsskiss på den låten som han framför i ett vardagsrum.. Världsklass) Many greeting’s to you dear friend and radical rootsman, Winston! BIG UP!

Det syntes att det blivit lite mycket av det goda när vi (DERBY STHLM) klev upp på scenen för det var en tröttkörd publik vi ställdes inför och med all rätt. Det hade varit en intensiv kväll och det blev ju lite senare än tänkt, dock inom accepterad felmarginal. Vi är ju inte vana att spela set som är längre än 30-35 minuter vilket, i kombination med att vi jobbat med att få eventet på plats sedan 12 på dagen, var lite tröttare än vanligt. Att vi sedan spelade dubbelt så långt set än vad ett standard Derby Sthlm set brukar vara var också en faktor, men jag tycker ändå det blev en bra avslutning. Vi hade med oss en handfull gästartister som gjorde ett fantastiskt jobb. Att få upp Benge från Revolt är en dröm som blev sann för mig. Jag har länge tjatat på Benge att få spela in den gamla Revolt-hitten ”Vem har gett dem rätten” och nu fick vi istället, tillsammans med Benge, framföra den live. Att sedan Benges vapendragare från Revolt (Matte?)kliver upp och körar sätter pricken över i’et. I publiken fanns även Anton. Hade jag vetat att hela orginalsättningen av Revolt funnits på plats så hade de SJÄLVKLART fått en egen slot. Ett band som betytt så mycket för många av oss i D.S. Jättetack grabbar! Det var så jävla bra!

Ett annat band som jag tjatat på under 1 års tid är BONGHIT att de skall göra ett reuniongig men utan framgång. Låtsnickrare och gitarrlegenden Matte Grönis Grönmark helt sonika vägrar att göra nostalgi grejer. Självklart respekterar vi det, men då jag lyckats fått med original sångerskan Kia på tåget så kom Kia upp på scenen och rev av hitten ”Slum och Kreditkort” tillsammans med D.S. men då inte Grönis kunde vara med så fick jag sätta på mig en stor burrig gul peruk för att credda Grönis. Denna magiska gitarrlegend som betytt så mycket för mig. Det var glädjetårar att få lira den låten med Kia på scen.

Nästan sist i Derby Sthlms set hände något som jag vet att många har längtat efter. Ylva från gamla Tredje Könet tog basen från Stefan, varpå vi rev av de gamla Tredje Könet Hitsen ”Spindeln” och Godismannen. Det var en ära att få stå bredvid Ylva och Leffe och få vara med vid detta historiska ögonblick.. och jag tyckte personligen att vi fick till det mycket bra. Hoppas vi kan få upp Ylva på scenen vid fler tillfällen. Jättetack Ylva! Vi avslutar hela evenemanget med att köra av titelspåret på den nya plattan ”Den Moderna Tidens Pirater” samt extranumret ”Det måste vara Radion” av Ebba Grön. Jättekul att se så många äntra scenen och sjunga med. Det var en fin avslutning på en historisk kväll. DERBY STHLM vill med hela bandhjärtat tacka er alla!

Fanns det då inget smolk i bägaren? Jo tyvärr gjorde det ju det. Det var uppenbarligen någon idiot som tagit sig in på stället och pinpointat de yngsta och försökt sälja kokain till dessa. Tack och lov så blev han omhändertagen och fraktad till närmaste häkte. Jävla Pajas!

Sedan så var vi mycket besvikna över den dåliga försäljningen av skivor och T-shirts. Ni som dock hjälpte oss och köpte skiva eller tröja vill vi ge en stor eloge. Vi hade hoppats dra in så mycket pengar att vi omgående kunde börja gå in i studion för nästa skiva, men med gårdagens resultat så lär det dröja. Tror vi sålde ynkliga 40-50 skivor i går. Vi hade hoppats på 200. Då vi gör allt själva och inte har något bolag som hjälper oss så är det extremt viktigt att vi ”går runt”. En förutsättning för att vi skall orka fortsätta kampen! Vi kommer fortsätta försäljningen på våran hemsida http://www.derbysthlm.se samt vid de gig vi har framöver. Slutligen vill jag passa på att tacka Emmaah och Fabbe som under hela kvällen hjälpte oss med försäljningen. Nu hoppas jag att vi återigen ses på lördag på Snövit då vi delar scen med våra kampbröder i Topper.

En sjö av kramar till er!

/DERBY STHLM

Tags: Inget

Om artikelskrivaren

Diktatorn

0 Kommentarer

Hitlåtar

Inga kommentarer ännu