Online

  • Gäster1
  • Medlemmar0
  • Medlemmar5
  • Nyaste medlemmen
  • totalt antal registrerade medlemmar5
  • flest online någonsin:32

Referat

31 mar 2018 : 11:28 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 101
Image12.png
Först vill vi tacka alla personer som kom till Melodybox för att se oss och Köttgrottorna.

Först vill vi tacka alla personer som kom till Melodybox för att se oss och Köttgrottorna. Det var första gången för de flesta av oss i banden som vi var på Melodybox. Satan vilket ställe! Påminner lite grann om gamla Fullersta.
Vi hoppas verkligen att vi får komma dit och spela igen på Uffes hemmaplan. Köttgrottorna som lät oss komma med som supporting act ska även de ha en stor kram för att de tänker på det här lilla bandet.
En bra röjig spelning blev det och även fast det spelades lite fel och falskt emellanåt och texter glömdes bort så tror jag att publiken hade det roligt. Vi i DERBY STHLM hade fantastiskt roligt!
Sedan var det bara att njuta av Köttgrottorna...

 Inget
24 jan 2017 : 21:56 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 122
nakenderby.png
Ja inte vi då men kanske ni...

Ja inte vi då men kanske ni... Det ber vi om ursäkt för men de som ändå pallrade sig dit och bevittnade oss fick se att liket levde i allra högsta grad.

Vi avslutade 2016 med att spela på Julpunken tillsammans med The reckless state, Argentina, Psykbryt och Asta Kask. Varmt svettigt och helt underbart. Tack alla!

Sedan inledde vi 2017 med att spela på Snövit med Anders Rapp och hans band samt Va..!

Inlånet av Janne från Köttgrottorna som trummis(!) på soundchecken var, för att sno ett uttryck från Uffe, magiskt. En härlig kväll som det ska bli fler av. Och då ska vi göra reklam för spelningarna här på hemsidan och inte bara på facebook och dylikt bjäfs.

I övrigt så har vi nya t-shirts och pins till försäljning. Höll på att glömma...

Vi har fått upp sju nya låtar på nätet för försäljning och streaming. Det var ju bara fem år sedan den förra, wink

 Inget
08 mar 2013 : 07:33 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 76
DSC07290.JPG.jpg
Vilken fantastisk och historisk kväll det blev!

DSC07209Vilken fantastisk och historisk kväll det blev!

Även om nu alla kanske inte hann komma till 20:00 då vi öppnade så var det ändå skapligt mycket folk redan en timme efter dörrarna slogs upp. Alla förutsättningar var de bästa. Två fantastiska ljudkillar (tack Chris och Bralle) som såg till att vi (DERBY STHLM) fick spela med det BÄSTA scen ljudet jag tror jag varit med om. Det var en fröjd att spela och för en gång skull höra allt. Tycker vi gör ett av våra bättre gig. En nyhet i låtsettet var KG låten Vildjuret som vi spelade, jubilarerna till ära vilken vi tyckte svängde riktigt bra. Den kanske vi lirar igen. Sedan fick även nya låten PlusMinusNoll en luftning.

Vill även passa på att tacka Beatbutchers som hjälpte oss kränga skivor. 10 sålda om jag inte blivit felinformerad. Inte illa. Vi jobbar oss närmare skivsläpp nr 2.

Det är så jävla kul att se och höra gamla Infernovännen Roger Karlsson när han briljerar med sina alster. Vilken fantastisk låtskrivare och vilket härligt band han fått tag i. Blir att lägga till hans låtar i Spotify-spellistan framöver. Känns lite som cirkeln sluts när man står där och lyssnar på Roger. Det har ju trots allt runnit lite vatten under broarna sedan vi delade scener på 80-90 talet.

DSC07103Kvällens peak…

om vi bortser från Köttgrottorna nu, var ändå Johan Johansson. Han behöver väl knappast fler lovord men äras de som äras bör. Jag hör väl till en av de få som tyckte John Lenin och hans nyare alster var och är roligare än Strindbergs. KSMB behöver jag väl inte kommentera. Det vore ju som att ta hammaren från snickaren. Även om hans set var typ 10 låtar kort, så han lyckades pricka rätt i mina öron när det gällde låtval och som han levererade….! Jag får gå år tillbaka för att hitta ett bättre gig. Det känns äkta när Johan framför de gamla låtarna från tonåren. Han gör det med en passion som gör det trovärdigt. Det är mer än vad man kan säga om andra som försökts sig på liknande utan att bli ett coverband på sig själva. Att sedan hans sololåtar håller samma kvalitet gör ju inte heller ont. VA?

Så till kvällens huvudevent.

Köttgrottorna var på ett sprudlande humör och som en gammal Wurlitzer så spottade de ur sig hit efter hit. Hur kan dessa oldies komma ihåg så många låtar? Det var ett historiskt ögonblick där gamla KG medlemmar äntrade scenen en efter en. Valen och Jörgen fick båda sina låtar att briljera på, vilket de gjorde med bravur. På scenen med KG fanns även representanter från både Coca Carola och Charta 77. Ni som inte var där skall veta att ni missade ett KG-gig som MÅSTE vara ett av de bästa. Det säger jag utan att ha sett alla. Att dessa vänner fortfarande levererar med samma glöd som för 20-30 år sen är helt ofattbart. Det är sånt som inspirerar när man själv känner hur åldern tar ut sin rätt efter att ha burit förstärkare nerför trapporna på Snövit… KG har gjort det nästan 10 år längre! RESPEKT!

Vi gratulerar Jubilarerna ännu en gång och tackar för att vi fick vara med och bidra till en historisk kväll. Tack alla som var med och såg till att Köttgrottorna fick den hyllning de förtjänar!

Kram på er och nu fortsätter vi kampen för att avsätta Alfons 2014…

/DERBY STHLM

 Inget
29 apr 2012 : 09:55 Inlagd av Diktatorn Kommentarer: 0 Visningar: 103
derby_walla_scen2_.jpg
Visst kändes det initialt lite trist att inte fler dök upp, men som kvällen utvecklades sig så var vi toknöjda ändå.

Visst kändes det initialt lite trist att inte fler dök upp, men som kvällen utvecklades sig så var vi toknöjda ändå. Walla scen, vars existens är hotad, är nog ett av de roligaste och kärleksfulla ställen man kan få äran att spela på. Detta är en känsla som vi alla i D.S delar. När man sedan en kväll som denna får dela scenen med kulturstorheter som APA och VBS så spelar det inte så stor roll om det inte är fullsatt i publiken.

DOCK skall tilläggas att de som kom också bidrog till den lyckade kvällen. Det var ett härligt gäng som röjde friskt och visst fasiken blev det drag. Både APA och VBS gör kanon gig och jag hoppas vi får göra om denna kväll med samma line-up av band i framtiden... Sköna killar med hjärtat på rätt sida.

Även vi (Derby Sthlm) gör ett klart godkänt gig.. Det hördes inte riktigt på scen hur det lät, men det kändes bra och det var framför allt jävligt kul och det är ju det som är det viktiga

Slutligen vill jag återigen göra er uppmärksamma på att Walla scens existens är hotad och jag hoppas ni alla tillsammans med oss (DS) ställer upp och stöttar arrangörerna till stället om de behöver det framöver.

Tack alla för ännu en otrolig kväll!

/Uffe

 Inget

Hitlåtar

Inga kommentarer ännu