Köttgrottekalaset

08 mar 2013 : 07:33 Kommentarer: 0 Visningar: 1,980
DSC07290.JPG.jpg
Diktatorn
Inlagd av Diktatorn

DSC07209Vilken fantastisk och historisk kväll det blev!

Även om nu alla kanske inte hann komma till 20:00 då vi öppnade så var det ändå skapligt mycket folk redan en timme efter dörrarna slogs upp. Alla förutsättningar var de bästa. Två fantastiska ljudkillar (tack Chris och Bralle) som såg till att vi (DERBY STHLM) fick spela med det BÄSTA scen ljudet jag tror jag varit med om. Det var en fröjd att spela och för en gång skull höra allt. Tycker vi gör ett av våra bättre gig. En nyhet i låtsettet var KG låten Vildjuret som vi spelade, jubilarerna till ära vilken vi tyckte svängde riktigt bra. Den kanske vi lirar igen. Sedan fick även nya låten PlusMinusNoll en luftning.

Vill även passa på att tacka Beatbutchers som hjälpte oss kränga skivor. 10 sålda om jag inte blivit felinformerad. Inte illa. Vi jobbar oss närmare skivsläpp nr 2.

Det är så jävla kul att se och höra gamla Infernovännen Roger Karlsson när han briljerar med sina alster. Vilken fantastisk låtskrivare och vilket härligt band han fått tag i. Blir att lägga till hans låtar i Spotify-spellistan framöver. Känns lite som cirkeln sluts när man står där och lyssnar på Roger. Det har ju trots allt runnit lite vatten under broarna sedan vi delade scener på 80-90 talet.

DSC07103Kvällens peak…

om vi bortser från Köttgrottorna nu, var ändå Johan Johansson. Han behöver väl knappast fler lovord men äras de som äras bör. Jag hör väl till en av de få som tyckte John Lenin och hans nyare alster var och är roligare än Strindbergs. KSMB behöver jag väl inte kommentera. Det vore ju som att ta hammaren från snickaren. Även om hans set var typ 10 låtar kort, så han lyckades pricka rätt i mina öron när det gällde låtval och som han levererade….! Jag får gå år tillbaka för att hitta ett bättre gig. Det känns äkta när Johan framför de gamla låtarna från tonåren. Han gör det med en passion som gör det trovärdigt. Det är mer än vad man kan säga om andra som försökts sig på liknande utan att bli ett coverband på sig själva. Att sedan hans sololåtar håller samma kvalitet gör ju inte heller ont. VA?

Så till kvällens huvudevent.

Köttgrottorna var på ett sprudlande humör och som en gammal Wurlitzer så spottade de ur sig hit efter hit. Hur kan dessa oldies komma ihåg så många låtar? Det var ett historiskt ögonblick där gamla KG medlemmar äntrade scenen en efter en. Valen och Jörgen fick båda sina låtar att briljera på, vilket de gjorde med bravur. På scenen med KG fanns även representanter från både Coca Carola och Charta 77. Ni som inte var där skall veta att ni missade ett KG-gig som MÅSTE vara ett av de bästa. Det säger jag utan att ha sett alla. Att dessa vänner fortfarande levererar med samma glöd som för 20-30 år sen är helt ofattbart. Det är sånt som inspirerar när man själv känner hur åldern tar ut sin rätt efter att ha burit förstärkare nerför trapporna på Snövit… KG har gjort det nästan 10 år längre! RESPEKT!

Vi gratulerar Jubilarerna ännu en gång och tackar för att vi fick vara med och bidra till en historisk kväll. Tack alla som var med och såg till att Köttgrottorna fick den hyllning de förtjänar!

Kram på er och nu fortsätter vi kampen för att avsätta Alfons 2014…

/DERBY STHLM

Tags: Inget

Om artikelskrivaren

DiktatornDen här nyhetsartikeln är från DERBY STHLM
https://derbysthlm.se/news.php?extend.96